21 Haziran 2013 Cuma

Kalbura Bastı


Resmi şu anda olmayan (kayıplarda yine) ama tarifi tam olan kalbura bastı.

Bu arada bu hamurla şerbetli istediniz şekli verebilirsiniz.

KALBURA BASTI

- 4,5 su bardağı un

- 1 paket yumuşak margarin

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet yumurta

- 1 paket kabartma tozu

İçine: 1 su bardağı ceviz

Şerbeti

- 2,5 su bardağı şeker

- 2,5 su bardağı su

- ¼ limonun suyu

Not: sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbet dökünüz

Hazırlanışı:

-Su ve şekeri aynı anda ocağa al kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip ve 2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatınız.

- Hamur: Yumuşak margarinle unu birbirine yediriniz.
- Sıvı yağı yumurta ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru hazırlayınız.

- Nemli bez altında 10 dakika dinlendiriniz.

- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınız.

- Bir kevgirin üstünde elinizle bastırarak el içi kadar açınız içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyarak kapatınız. Birleşim yeri altına getirerek tepsiye yerleştiriniz.

-Yaklaşık 15 dakika pişiriniz.

- Fırından çıktıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökeriz…

2 yorum:

  1. Sevgili teyzemin değişmez bayram tatlısı,Kalbura bastı

    YanıtlaSil
  2. Ben bir bayram yaptım, ilk günde bitti. Çok da beğenildi, tarifini aldı arkadaşlar...

    YanıtlaSil