29 Mayıs 2013 Çarşamba

Davet Sofrası 4



Resim davetli olduğumuz bir arkadaşımızın sofrasına ait.

Menüdekiler:

Tavuklu Börek
Patatesli -peynirli Börek
Kaşar peynirli Poğaça
Közlenmiş biber Salatası
Yeşil Salata
Tahinli Rulolar
Çilekli Tatlı
Un Helvası

Tarifler tabii ki yakında ;)

Yoğurtlu Tatlı



Sıcak yaz günlerinde serinlik arayan ,içindeki limon tadıyla ferahlatacak bir tatlı bu tarif.Biz çok sevdik bakalım siz de beğenecek misiniz?


Kovboy Atkısı Yapımı



Büyü Dükkanı



Uzak diyarlardan birinde bir ülkede, yemyeşil tepelerin arasında, kışın bembeyaz bir kar örtüsü ile, baharda rengarenk kır çiçekleri ile kaplanan bir vadi vardı. Ortasından küçük bir ırmağın geçtiği bu vadi "büyülü vadi" olarak anılırdı. Ona bu adı veren ise, vadideki ilginç bir dükkân ile, bu dükkânda yaşananlardı. Ünü ülkenin dört bir yanına yayılmış olan dükkânın adı "büyü dükkânı" idi.

28 Mayıs 2013 Salı

Sebzeli Kek



Çiğ Köfte (Etsiz)


Davet Sofrası 3 ve Mantı



Kalabalık olarak planlanan arkadaş daveti üç kişiye inince soframız da gayet zahmetsiz ve sade oldu. İlk tarifimiz mantı efendim:)

Kahvaltılık Hamur


Hem kahvaltı için hem de ikindi çayına düşünülebilecek,çocukların sevdiği tatlardan biri bu tarif.İster tuzlularla,ister reçel/marmelatla tüketin,yapımı kolay ,yemesi keyifli..:)

Yalancı Profiterol Tatlısı


Size yapımı pratik bir tatlı tarifi daha,üstelik lezzetli de :)

Kozalak Tatlısı






Canınız tatlı çektiğinde ve çok da vaktiniz yoksa anında yapılabilecek pratik,aynı zamanda misafirlerinize sunabileceğiniz kadar da şık bir tarif.

Patatesli Kıymalı Börek



Buğday Salatası



Geçen günkü davet sofrasından Buğday Salatası,hem besleyici hem de doyurucu bir tarif.

Buğday Salatası:

Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 kase kırmızı lahana(tuzla ovulmuş)
bir limon
3 adet közlenmiş kırmızı biber
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 büyük boy havuç
tuz,zeytinyağ

Hazırlanması:
Limonlu tuzlu suda haşlanan buğdayı süzüp soğumaya bırakın.
Buğdayları servis tabağına alıp doğranmış biber,lahana ve rendelenmiş havuçla karıştırın. Maydanoz, taze soğan ve dereotunu incecik kıyın.
Haşlanmış mısırla birlikte buğdaya katın. Tuzunu ayarlayıp yağ ve limon ilavesiyle tüm malzemeyi karıştırın.

Davet Sofrası 2



Geçen hafta başka bir arkadaş grubuna kurduğum sofra bu da .Tarifler yakında blogumuzda ;)

Menüdekiler:

Kıymalı patatesli Börek

Peynirli Börek

Buğday Salatası

Kozalak

Yalancı Profiterol

Ispanaklı Köstebek Pasta



Yeşil tepecikleri andırması bakımından son derece sevimli görüntüsü olan bu pastacıklar,porsiyonluk oldukları için de en sevdiklerim arasına girmeye aday.Yiyen herkesin beğenisini alan sevimli pastalarımızın tarifi şöyle:

Malzemeler:

Keki İçin;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak püresi (ıspanakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, sularını iyice süzdürün ve blendırdan geçirin.)
yarım su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 yemek kaşığı damla çikolata ya da iri çekilmiş antep fıstığı
25 gr tereyağı
1 paket vanilya

Yapılışı:
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpın.
Ispanak püresini ve suyu ekleyip tekrar çırpın
Kuru malzemeleri de ekleyip son kez çırpın.
Harcı yağladığınız fırın tepsisine dökün ve önceden ısınmış 150 dereceli fırında fazla kurutmadan pişirin. Kekin rengini korumak için elden geldiğince fazla pişirmeyin!
Pişen keki tezgaha alın, soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlayabiliriz; sütü, şekeri ve unu sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyerek iyice koyulaşana kadar ocakta tutun.
Ocaktan aldığınız kremaya vanilya ve yağı ekleyin, yağ eriyene kadar kremayı mikserle iyice çırpın ve arada karıştırarak kremayı soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya hindistan cevizi rendesini ve arzuya göre çikolata ya da fıstığı ekleyin, karıştırın.
Soğuyan keki küçük çay bardağıyla (aida) daireler şeklinde kesin, arta kalan parçaları rondoda iyice çekin ve toz haline getirin.
Bardakla kesmiş olduğunuz kekin üstüne bir kaşık krema koyun ve toz halindeki kek parçalarına bulayıp elinizle hafifçe bastırmadan yuvarlak şekil verin.
Dilediğiniz gibi süsleyerek bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun.

Davet Sofrası ve Kıymalı Mantarlı Lazanya



Dün ,müdavimi olduğumuz bir forum sitesinin çok sevdiğim iki üyesiyle beraberdik.Sağ olsunlar evime gelerek beni mutlu ettiler.Resimdeki yemeklerin tariflerini vereceğim,olayın heyecanından mı,yoksa İstanbul trafiğinin azizliğine uğrayıp geç kalmalarından dolayı mı bilemiyorum,hemen masaya geçtiğimiz için yakın plan çekmeyi unutmuşum.İlk tarifimiz lazanya olsun:)

Kıymalı Mantarlı Lazanya:

Tarifte haşlanmaya gerek kalmadan kullanılabilen lazanyalardan kullandım,zamandan tasarruf etmesi bakımından çok pratik . Tüm büyük marketlerin makarna bölümünde bulabilirsiniz.

Malzemeler:

1 paket lazanya (500 gr.)

200 gr kıyma

400 gr. mantar

2 adet orta boy soğan

2 adet sivri biber

4 diş sarımsak

2 adet orta boy domates

2 yemek kaşığı salça (biber /domates )

3 yemek kaşığı zeytin yağı

tuz,karabiber,kekik (sevdiğiniz baharatlar)

Beşamel sosu için:

2 çorba kaşığı tereyağ

5 çorba kaşığı un

4 su bardağı süt

(biraz akıcı kıvamda olması gerek)

Üzeri için:

300 gr taze kaşar peyniri
Yapılışı:

1- Soğanları, mantarları, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.

2- Geniş bir tavaya yada tencereye sıvı yağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.

3- Küçük küçük doğradığınız mantarlarları ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz)

4- Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Beşamel sos için:

1- Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun .

2- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)

3- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Lazanya:

1- Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin.

2- Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.

3- Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.

4- Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.

5- Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 30 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.

6- 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.

Not: Bir gece önce yapılırsa daha yumuşak oluyor.Fırından çıktıktan sonra bir 20-25 dakika bekledikten sonra servis yapmak hem kesilmesi, hem kıvamı hem de lezzeti için çok daha iyi sonuç veriyor.
Afiyet olsun:)

Kuru Meyveli Muffin



Oğlum okula başladığından beri haftanın bir günü mutlaka pişirdiğim bir kek .Çocukların severek yediği bir lezzet olduğundan yapmamla bitmesi bir oluyor genelde.Tarif 16 adet muffin kalıbı içindir.

Malzemeler:

3 adet oda ısısında beklemiş yumurta

1/1.5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 ajda çay bardağı sıvı yağı

2.5 su bardağı un

2 çorba kaşığı hindistan cevizi

1 su bardağı karışık kuru meyve parçaları (aktarlarda bulabilirsiniz)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve toz şeker rengi beyaz oluncaya kadar mikserle karıştırılır.

Süt ve sıvı yağı ilave edilir.

Vanilya,un,kabartma tozu karıştırılır elenerek hamura ilave edilir mikserle güzelce karıştırılır.

Kuru meyveler unlandıktan sonra (Bu işlemi kuru meyvelerin muffinlerin dibine çökmemesi tüm muffinlere dağılmaları için yapıyoruz) hamura eklenir karıştırma teli ile karıştırılarak tüm hamura dağıtılır.

Kağıt muffin kalıplarına paylaştırılır.

Önceden ısıtılmış 170C ısılı fırında pişirilir.

Afiyet olsun

Kakaolu Sarma



Tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm bu tarif,hem yapımı kolay hem de çok şık.Tarifin aslı çok güvendiğim ve tariflerini denediğim bir siteye ait.Resim ise Sevgili Dilek Ablamın maharetli ellerinden çıkma...

Elmalı Rulo



Elma ve tarçın kokusu bana hep çocukluğumda annemin yaptığı kekleri hatırlatır.Nostaljisinden midir bilmem o yüzden vazgeçemediğim tatlardandır kendisi.Tarif bir arkadaşıma ait ,çok lezzetli olduğunu söylememe gerek yok sanırım .

Malzemeler:

Hamuru için:

-1 bardak sıvı yağ

-100 gr. tereyağ

-Yarım bardak yoğurt

-3 yemek kaşığı toz şeker

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-Aldığı kadar un

İç malzemesi:

-2 büyük elma

-1 bardak ceviz içi(kırılmış)

-1 tatlı kaşığı tarçın

-2 yemek kaşığı toz şeker

( iç malzemeyi kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)

Hazırlanışı:

Tüm hamur malzemesi karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.

Daha sonra merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır.

Diğer tarafta elmalar rendelenip bütün malzeme birlikte pişirilir.

Soğuyan iç harç açılan hamura yayılır ve rulo şeklinde sarılır, 

2 parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yatay biçimde yerleştirilir.

Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.

Önceden ısıtılmış fırında hamurlar pembeleşinceye dek pişirilir.

Fırından çıkınca arzuya göre ılık kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun.

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Cross Stitch Yastıklar



Kurdele Nakışı


Kurdele nakışı yapmak isteyenlere yardımı olacaktır....


Cadı Süpürgesi


yapılışı .....

Malzemeler:

Çubuk Kraker

Kaşar Peyniri

Frenk Soğanı

Yapılışı

Peynir dilimini katlayıp makasla saçaklar yapın.

Süpürgenin sopası için çubuk krakeri rulo yağılan peynirin içine koyun.

Peyniri krakere frenk soğanı ile bağlayın. 

İşte bu kadar basit…

Afiyet olsun....

netten alıntıdır...

Cross Stitch Yorgan Kılıfı Ve Yastık Takımı



Beyaz Şal



Modeli netten buldum. Rusça bir siteden ama açıklama Çince idi :))

Bayağı uğraştıktan sonra yapabildim halen örüyorum bitince yapımını anlatacağım sizlere....

Cross Stitch Önlükler



Tığ İşi Model Kitabı


netten alıntıdır....