Malzemeler:
2 adet yufka (isteğe bağlı olarak baklava yufkası )
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
(isteğe bağlı olarak kuru üzüm )
Yapılışı:
Yufka dışındaki tüm malzemeler karıştırılır.
Yufka zemine serilir hazırlanan harç her yerine sürülür.
İkiye katlanarak geniş tarafından itibaren rulo halinde sarılır.
Rulonun üzerine hafifçe fırçayla sıvıyağ sürülür ve 3 parmak genişliğinde verev olarak kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180 derecede üstü kızarıncaya dek pişirilir.
Arzu edilirse pudra şekeriyle süslenip servislenir.
Afiyet olsun.
Birisi köşeden uçurmuş tahinli sarmaları (ben değilim), tahine bayılıyorum, okulda dolapta biraz baklavalık yufkam kalmıştı, pazartesi deneyeceğim...
YanıtlaSil