14 Eylül 2013 Cumartesi

Kağıtta Levrek Kebabı


Malzemeler:
1 kişilik

200-300 grlık porsiyonluk levrek 
1 adet havuç
1 adet patates
1 kahve fincanı bezelye
1 adet soğan
1 adet sivri biber
limon suyu
yağlı kağıt
tuz - karabiber - tereyağ

Yapılışı:

havuç, patates ve bezelyeleri buharda hafifçe haşlayın. (hazır garnitürde kullanabilirsiniz) suyunu süzdürün ve baharatları ve bir miktar zeytin yağını ekleyerek karıştırın. 
pulları ve iç organları temizlenmiş levreği yağlı kağıdın ortasına yerleştirin. bit miktar tereğını üzerine bırakın. (yarım çay kaşığı yeterlidir). balığın içini limon suyu ile harmanlanmış julyen doğranmış kuru soğanla doldurun. etrafına hazırladığınız garnitürü yerleştirin ve en üstede sivri biberi koyarak süsleyin. kağıdı balık ve harcın etrafında sararak kapatın. tepsiye açılmayacak şekilde yerleştirin. ve çok az miktarda su ekleyerek, 180 derecede 30 dk pişirin. 

Afiyet Olsun...




1 yorum:

  1. Balıkçıgüzelim devamını bekliyoruz, çok güzel görünüyor yemede yanında yat diyor....

    YanıtlaSil