28 Mayıs 2013 Salı

Ispanaklı Köstebek Pasta



Yeşil tepecikleri andırması bakımından son derece sevimli görüntüsü olan bu pastacıklar,porsiyonluk oldukları için de en sevdiklerim arasına girmeye aday.Yiyen herkesin beğenisini alan sevimli pastalarımızın tarifi şöyle:

Malzemeler:

Keki İçin;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak püresi (ıspanakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, sularını iyice süzdürün ve blendırdan geçirin.)
yarım su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 yemek kaşığı damla çikolata ya da iri çekilmiş antep fıstığı
25 gr tereyağı
1 paket vanilya

Yapılışı:
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpın.
Ispanak püresini ve suyu ekleyip tekrar çırpın
Kuru malzemeleri de ekleyip son kez çırpın.
Harcı yağladığınız fırın tepsisine dökün ve önceden ısınmış 150 dereceli fırında fazla kurutmadan pişirin. Kekin rengini korumak için elden geldiğince fazla pişirmeyin!
Pişen keki tezgaha alın, soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlayabiliriz; sütü, şekeri ve unu sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyerek iyice koyulaşana kadar ocakta tutun.
Ocaktan aldığınız kremaya vanilya ve yağı ekleyin, yağ eriyene kadar kremayı mikserle iyice çırpın ve arada karıştırarak kremayı soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya hindistan cevizi rendesini ve arzuya göre çikolata ya da fıstığı ekleyin, karıştırın.
Soğuyan keki küçük çay bardağıyla (aida) daireler şeklinde kesin, arta kalan parçaları rondoda iyice çekin ve toz haline getirin.
Bardakla kesmiş olduğunuz kekin üstüne bir kaşık krema koyun ve toz halindeki kek parçalarına bulayıp elinizle hafifçe bastırmadan yuvarlak şekil verin.
Dilediğiniz gibi süsleyerek bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder