İrmik Helvası
Malzemeler:
200 gr.tereyağ
2 su bardağı irmik
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket dolmalık fıstık/fındık/ceviz
Yapılışı:
Tereyağ eritilir ve içine irmik ve fıstıklar konularak,irmiklerin rengi parlak sarı bir renk alana dek kavrulur(yaklaşık 40 dakika).
Kavrulan irmiklere su ve süt karışımı katılır.En son şeker katılarak kaynayıncaya dek karıştırılır.
Suyunu çekince ,2 kaşık şeker serpilir ve ocakta kapağı kapalı şekilde demlenmeye bırakılır.
Dinlenen helva süslenerek ılık şekilde servis edilir.
Afiyet Olsun.
Eline sağlık Ranacım,mis gibi sıcacık çok severim
YanıtlaSilteşekkür ederim kahvecimm :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilirmik helvasına bayılırım.bak canım çekti şimdi oruç,oruç
YanıtlaSileline sağlık, masanın üzerindeki dantel örtüde gözümden kaçmadı
Evet örtünün ayrıca resmini isteriz, bir bakarsın modelden esinlenmişiz...
YanıtlaSilÖrtü dantel değil canım,pamuklu iplikten sanırım hazır dokuma :)
YanıtlaSil