4 Haziran 2013 Salı
Cevizli Tahinli Sarma
Malzemeler:
2 adet yufka (isteğe bağlı olarak baklava yufkası )
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
(isteğe bağlı olarak kuru üzüm )
Yapılışı:
Yufka dışındaki tüm malzemeler karıştırılır.
Yufka zemine serilir hazırlanan harç her yerine sürülür.
İkiye katlanarak geniş tarafından itibaren rulo halinde sarılır.
Rulonun üzerine hafifçe fırçayla sıvıyağ sürülür ve 3 parmak genişliğinde verev olarak kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180 derecede üstü kızarıncaya dek pişirilir.
Arzu edilirse pudra şekeriyle süslenip servislenir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Birisi köşeden uçurmuş tahinli sarmaları (ben değilim), tahine bayılıyorum, okulda dolapta biraz baklavalık yufkam kalmıştı, pazartesi deneyeceğim...
YanıtlaSil