15 Haziran 2013 Cumartesi

Muhallebili Tatlı



Malzemeler:


Tabanı İçin;

200 gr kakaolu bisküvi

100 gr erimiş tereyağı

Muhallebisi için :

1 litre süt

2 kaşık un

2 kaşık nişasta

1 bardak şeker

vanilya

Üzeri için:

1 kutu krem şanti(üstündeki tarife göre hazırlanacak)

1 yumurta

Yapılışı:


Bisküvileri rondoda un haline getirin, erimiş tere yağı ile iyice karıştırıp herhangi bir borcamın tabanına elinizle iyice bastırarak yayın.

Muhallebi malzemelerini karıştırıp,pişirin ve pürüzsüz olana dek güzelce çırpın.

Bisküvilerin üzerine yayın.Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayıp içine yumurtayı kırarak tekrar çırpın ve muhallebinin üzerine dökün.

Dilediğiniz gibi süsleyip dolapta bekletin ve soğuk servis edin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder