4 Haziran 2013 Salı

Cevizli Tahinli Sarma


Malzemeler:


2 adet yufka (isteğe bağlı olarak baklava yufkası )

1 su bardağı şeker

1 su bardağı tahin

1 su bardağı çekilmiş ceviz

yarım çay bardağı kadar sıvıyağ


(isteğe bağlı olarak kuru üzüm )

Yapılışı:


Yufka dışındaki tüm malzemeler karıştırılır.

Yufka zemine serilir hazırlanan harç her yerine sürülür.

İkiye katlanarak geniş tarafından itibaren rulo halinde sarılır.

Rulonun üzerine hafifçe fırçayla sıvıyağ sürülür ve 3 parmak genişliğinde verev olarak kesilir.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180 derecede üstü kızarıncaya dek pişirilir.

Arzu edilirse pudra şekeriyle süslenip servislenir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Birisi köşeden uçurmuş tahinli sarmaları (ben değilim), tahine bayılıyorum, okulda dolapta biraz baklavalık yufkam kalmıştı, pazartesi deneyeceğim...

    YanıtlaSil