28 Mayıs 2013 Salı

Kozalak Tatlısı






Canınız tatlı çektiğinde ve çok da vaktiniz yoksa anında yapılabilecek pratik,aynı zamanda misafirlerinize sunabileceğiniz kadar da şık bir tarif.
Kozalak Tatlısı (yaklaşık 45-50 adet)

Malzemeler:

*500 gr. corn flakes (tercihen kelly's marka)

*7 adet metro ince doğranmış)
*2 yemek kaşığı bal
*1,5 yemek kaşığı tereyağı
*yarım çay bardağı süt
*1 su bardağı isteğe bağlı olarak ince çekilmiş fındık/ceviz

Yapılışı:
*Tereyağı, bal, süt ve metrolar kısık ateşte -pilav ayarı- tamamen eriyinceye kadar karıştırılır.(çırpma teliyle daha rahat oluyor)
*İçerisine mısır gevreği eklenir.
*Arzu edilen büyüklükteki kahve fincanı su ile çalkalanır ve içerisine sıcak karışım bastırılmak suretiyle şekil verilir.Fincan ters çevrilerek düz servis tabağına çıkartılır.
*Karışım bitene kadar tencereyi ateşten almayınız, zira soğuduktan alması zorlaşıyor.
Not:Malzemeler kişi sayısınca yarıya indirilebilir.

Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. Denedik Ranacım, arkadaşım Pelin bayıldı. Öğrencilerim ayrı zaten, teşekkürler...

    YanıtlaSil