Kıymalı Mantarlı Lazanya:
Tarifte haşlanmaya gerek kalmadan kullanılabilen lazanyalardan kullandım,zamandan tasarruf etmesi bakımından çok pratik . Tüm büyük marketlerin makarna bölümünde bulabilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket lazanya (500 gr.)
200 gr kıyma
400 gr. mantar
2 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı salça (biber /domates )
3 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz,karabiber,kekik (sevdiğiniz baharatlar)
Beşamel sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağ
5 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
(biraz akıcı kıvamda olması gerek)
Üzeri için:
300 gr taze kaşar peyniri
Yapılışı:
1- Soğanları, mantarları, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
2- Geniş bir tavaya yada tencereye sıvı yağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
3- Küçük küçük doğradığınız mantarlarları ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz)
4- Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için:
1- Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun .
2- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)
3- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Lazanya:
1- Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin.
2- Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.
3- Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.
4- Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
5- Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 30 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.
6- 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.
Not: Bir gece önce yapılırsa daha yumuşak oluyor.Fırından çıktıktan sonra bir 20-25 dakika bekledikten sonra servis yapmak hem kesilmesi, hem kıvamı hem de lezzeti için çok daha iyi sonuç veriyor.
Afiyet olsun:)
1- Soğanları, mantarları, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
2- Geniş bir tavaya yada tencereye sıvı yağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
3- Küçük küçük doğradığınız mantarlarları ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz)
4- Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için:
1- Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun .
2- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)
3- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Lazanya:
1- Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin.
2- Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.
3- Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.
4- Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
5- Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 30 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.
6- 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.
Not: Bir gece önce yapılırsa daha yumuşak oluyor.Fırından çıktıktan sonra bir 20-25 dakika bekledikten sonra servis yapmak hem kesilmesi, hem kıvamı hem de lezzeti için çok daha iyi sonuç veriyor.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder