28 Mayıs 2013 Salı

Elmalı Rulo



Elma ve tarçın kokusu bana hep çocukluğumda annemin yaptığı kekleri hatırlatır.Nostaljisinden midir bilmem o yüzden vazgeçemediğim tatlardandır kendisi.Tarif bir arkadaşıma ait ,çok lezzetli olduğunu söylememe gerek yok sanırım .

Malzemeler:

Hamuru için:

-1 bardak sıvı yağ

-100 gr. tereyağ

-Yarım bardak yoğurt

-3 yemek kaşığı toz şeker

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-Aldığı kadar un

İç malzemesi:

-2 büyük elma

-1 bardak ceviz içi(kırılmış)

-1 tatlı kaşığı tarçın

-2 yemek kaşığı toz şeker

( iç malzemeyi kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)

Hazırlanışı:

Tüm hamur malzemesi karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.

Daha sonra merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır.

Diğer tarafta elmalar rendelenip bütün malzeme birlikte pişirilir.

Soğuyan iç harç açılan hamura yayılır ve rulo şeklinde sarılır, 

2 parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yatay biçimde yerleştirilir.

Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.

Önceden ısıtılmış fırında hamurlar pembeleşinceye dek pişirilir.

Fırından çıkınca arzuya göre ılık kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder