Malzemeler:
5 adet yufka
1 su bardağı zeytinyağ
1 adet yumurta
üzerine çörek otu
Patatesli Kıymalı İç harcı için
200gr kıyma
1 büyük patates
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
Soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun. Kıyma bıraktığı suyu çekince soyulup yıkanmış patatesi üzerine rendeleyin. (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp böylece 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakın.
Yufkayı ortadan ikiye kesin.Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın.
Geniş kısıma iç harçtan yayıp kenarlarını içe kıvırarak rulo halinde (sigara böreği yapar gibi)sarın.Yağlanmış tepsiye boylamasına dizin.Ttüm yufkalar bitene dek aynı işlemi uygulayın
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.Fırından çıkınca istediğiniz boyutlarda kesip servise hazırlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder