28 Mayıs 2013 Salı

Davet Sofrası 3 ve Mantı



Kalabalık olarak planlanan arkadaş daveti üç kişiye inince soframız da gayet zahmetsiz ve sade oldu. İlk tarifimiz mantı efendim:)


Malzemeler:

Hamur malzemeleri:
-2 su bardağı un
-1 yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
-ılık su

İç malzemeleri:
-400 gr kıyma
-4 kuru soğan
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber

Hamurun hazırlanması:
-2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.
-Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.

İçin hazırlanması:
-4 soğanı rondoda incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.

Mantıların yapımı:
-Hamuru beze haline getirin. Eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.
-Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. Açtığınız hamuru 1-1,5 cm'lik şeritler halinde kesin. bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm'lik karelere kesin.
-Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. Mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.
-Bir tencereye mantılarınızı haşlayacak kadar su koyun kaynatın,Su kaynayınca mantıları içine atıp haşlayın.Ayrı bir yerde sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Sularını süzdürdüğünüz mantıları tabağa alıp yoğurt ekleyin. Üzerlerine de tereyağı+ kırmızı biber ile hazırlanmış sostan gezdirin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder