28 Mayıs 2013 Salı
Çiğ Köfte (Etsiz)
Malzemeler
*2 su bardağı çiğ köftelik bulgur (kısırlık bulgura nisbeten biraz daha esmer)
* 2 büyük boy soğan (ince doğranmış)
* 1 tane haşlanmış orta boy patates
*yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme)
*1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
*3 yemek kaşığı isot (tepeleme)
*1 yemek kaşığı kimyon (tepeleme)
*1 yemek kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı tuz
*yarım demet ince doğranmış maydanoz
Yapılışı:
*Önce bulgur seçilir ve üzerine kaynar su dökülerek yıkanır.2. kez kaynamış su döküldüğünde suyu iyice süzdürülür ve üzerine kapak kapatarak 1 saat demlenmeye bırakılır.
*İnce yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağda kavrulur, salça eklenerek 10 dk. daha kavurmaya devam edilir.
*Demlenen bulgura maydanoz hariç bütün malzemeler eklenerek 30 dk kadar yoğrulur.(bilekleriniz kuvvetli ise süre kısalabilir.)
*Son olarak maydanoz eklenerek 5 dk. daha yoğurulur.şekil verilerek; marul, lavaş ve limon eşliğinde ikram edilir.
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder