28 Mayıs 2013 Salı

Çiğ Köfte (Etsiz)



Malzemeler

*2 su bardağı çiğ köftelik bulgur (kısırlık bulgura nisbeten biraz daha esmer)

* 2 büyük boy soğan (ince doğranmış)

* 1 tane haşlanmış orta boy patates

*yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ

*1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme)

*1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)

*3 yemek kaşığı isot (tepeleme)

*1 yemek kaşığı kimyon (tepeleme)

*1 yemek kaşığı karabiber

*1 yemek kaşığı tuz

*yarım demet ince doğranmış maydanoz

Yapılışı:

*Önce bulgur seçilir ve üzerine kaynar su dökülerek yıkanır.2. kez kaynamış su döküldüğünde suyu iyice süzdürülür ve üzerine kapak kapatarak 1 saat demlenmeye bırakılır.

*İnce yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağda kavrulur, salça eklenerek 10 dk. daha kavurmaya devam edilir.

*Demlenen bulgura maydanoz hariç bütün malzemeler eklenerek 30 dk kadar yoğrulur.(bilekleriniz kuvvetli ise süre kısalabilir.)

*Son olarak maydanoz eklenerek 5 dk. daha yoğurulur.şekil verilerek; marul, lavaş ve limon eşliğinde ikram edilir.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder