28 Mayıs 2013 Salı

Kahvaltılık Hamur


Hem kahvaltı için hem de ikindi çayına düşünülebilecek,çocukların sevdiği tatlardan biri bu tarif.İster tuzlularla,ister reçel/marmelatla tüketin,yapımı kolay ,yemesi keyifli..:)

Malzemeler:

-1 yumurta

-1 bardak yoğurt

-yarım çay kaşığı karbonat ya da 1 paket kabartma tozu

-1 çay kaşığı silme tuz

-Aldığı kadar un

Yapılışı:

-Tüm malzemeler karıştırılır.Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

-Oklava ya da merdaneyle istediğiniz incelikte açılır.

-Bıçak yardımıyla şeritler kesilir sonra küçük karelere bölünüp kızgın sıvı yağda renkleri değişene dek kızartılır.

-Kevgirle kağıt havlunun üstüne alınıp fazla yağı çektirilir.

-Sıcak ya da ılık tüketilir.

Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. en sevdiğim kahvaltılıklar domates olmassa olmazım, biraz da yeşil biber olmalı

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim kahvaltılıklar domates olmassa olmazım, biraz da yeşil biber olmalı

    YanıtlaSil