28 Mayıs 2013 Salı

Kakaolu Sarma



Tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm bu tarif,hem yapımı kolay hem de çok şık.Tarifin aslı çok güvendiğim ve tariflerini denediğim bir siteye ait.Resim ise Sevgili Dilek Ablamın maharetli ellerinden çıkma...
MALZEMELER:

1 kg süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

50 gr (4 yemek kaşığı) kakao

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 poşet krem şanti

1 su bardağı süt (krem şanti için)

Tepsi için bolca hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Fırın tepsisine bolca ve tepside hiç boşluk kalmayacak biçimde hindistancevizi serpin, kenarda bekletin.

Süt, un, şeker ve kakaoyu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın)

Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın.

Önceden hazırladığınız fırın tepsisini alın ve kremayı dikkatlice ve az az hindistan cevizinin üzerine dökün. Hemen donduğu için ince sermeye dikkat edin. Büyük bir kaşıkla azar azar dökebilirsiniz. Eğer fazla kalın yerler olursa ıslattığınız kaşık ya da spatulayla düzeltebilirsiniz.

Tepsi soğuyunca buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

Krem şantiyi sütle çırpın, muhallebinin üzerine incecik yayın ve tekrar dolaba alıp bir gece dinlendirin.

Ertesi gün istediğiniz büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo şeklinde sarın. Çatlayan yerler olursa hindistan cevizi serpin.

not:Dilek'in önerisi,Krem şanti yerine 'Kaymak tadında Şanti' ile yaparsanız daha lezzetli oluyor.


Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Ben hindistan cevizi çok sevmem, o yüzden öğrencilerimin pazartesi günü yaptığı ve yemeyi unuttukları kakaolu keki kullandım dış süsleme için. Keki rondodan geçirdik ve tepsiye serdik. Tabi dışı kakaolu olunca içini de sade yaptık. Muhteşemdi. Benden sonra atölyede pelin çalışıyor ve yorumu "tatlıda son nokta". Yemeyi seven insanlarla yemek yemek, yemek ikram etmek ve atölyede çalışmak ayrı bir zevk.
    Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. kakaolu sarma başlığını okuyunca diğer satırları daha okumadan,allahallah kakaolulu yaprak sarmasıda nasıl oluyormuş dedim.dün okuduğum yaprak sarması tarifinde kalmış aklım anlaşıldı en kısa zamanda bir yaprak sarması yapıp yemeliyim. daha sonra bu hindistan cevizli tatlı iyi gider yanında birazda dondurmaaaaa neyse iftara daha çok var

    YanıtlaSil