1 Temmuz 2013 Pazartesi

Islak Kek




Bu hafta yaptığım üçüncü ıslak kek oldu bu .Birisi kargoya verilip çok sevgili forum arkadaşıma ulaştırıldı,diğer ikisi de akşamı görmeden tükendiler.Kakaolu keki seven iki bıcırık olunca evde,kekin süslemesinde söz sahibi olmak da onlara düşüyor.Renkli şekerler kızımın ,hindistancevizli taraf oğlumun ,sade kısım da babamızın isteği üzerine yapılmıştır.



Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao

yapılışı:

Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Soda ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu, kabartma tozunu ve cevizi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirin.

Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (Kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada dilediğiniz şekilde süsleyin..


Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. süper görünüyor, bu sene birkaç sefer denememe rağmen ıslak kekin kalıplı formunu tutturamadım, içi şelale gibi kaldı her seferinde biz de sonunda vazgeçip tepsi yönteminde kaldık. Eline sağlık...
    Not: Ben de hindistan cevizi sevmem

    YanıtlaSil
  2. Tepsiye göre biraz daha kuru kalıyor ortası,ama epey sos döktüm bu sefer ıslansın diye,teşekkür ederim kahvecim :)

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun görüntü de süper iştah kabartan türden rana ömer eline sağlık, ıslak kek güzel oluyor da ben artık tatlılardan uzak duruyorum. kargoyla kime gittiğini tahmin edeyim. oy oyyy parmağında yüzükler kolunda bilezikler

    YanıtlaSil