Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
yapılışı:
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Soda ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu, kabartma tozunu ve cevizi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirin.
Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (Kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada dilediğiniz şekilde süsleyin..
Afiyet olsun..
süper görünüyor, bu sene birkaç sefer denememe rağmen ıslak kekin kalıplı formunu tutturamadım, içi şelale gibi kaldı her seferinde biz de sonunda vazgeçip tepsi yönteminde kaldık. Eline sağlık...
YanıtlaSilNot: Ben de hindistan cevizi sevmem
Tepsiye göre biraz daha kuru kalıyor ortası,ama epey sos döktüm bu sefer ıslansın diye,teşekkür ederim kahvecim :)
YanıtlaSilafiyet olsun görüntü de süper iştah kabartan türden rana ömer eline sağlık, ıslak kek güzel oluyor da ben artık tatlılardan uzak duruyorum. kargoyla kime gittiğini tahmin edeyim. oy oyyy parmağında yüzükler kolunda bilezikler
YanıtlaSil