25 Temmuz 2013 Perşembe

Kırlangıç Otu





Temre otu olarak da bilinen kırlangıç otunun faydaları saymakla bitmiyor.
Bu bitki hem kanı temizler, hem kan yapar. Kırlangıç Otu, Isırgan Otu ve Mürver ağacı goncaları ile karıştırılırsa, kan kanseri hastalığında başarıyla kullanılabilir. Ancak etkili olabilmesi için bu çay karışımını günde iki litre içmek şarttır.

Ciddi karaciğer hastalıkları için, homeopati yoluyla uygulandığında Kırlangıç Otu en faydalı bitkidir. Akciğer hastalıklarında, İyice yıkanmış taze bitki mikserde sıkılarak özsuyu elde edilir ve iki misli ılık suyla karıştırılarak, gün boyunca yudumlanarak içilir.

Kan yapıcı ve kanı temizleyici özelliğinden ötürü metabolizmaya çok iyi gelir. Safra, böbrek ve karaciğer hastalıklarında başarı ile kullanılır. Sarılığa hemen etki edecek bir ilaç isteniyorsa, kökü dahil tüm bitkiden 30 gram sap, çiçek ve yaprağı yarım litre beyaz şarap içinde iki saat kadar dinlendirmek gerekir.
Ayrıca idrar çıkarırken yanma ve batma, yanıklı ve ağrılı hemoroit ve kulak uğultusunda da bu şarap kullanılabilir. Böylesi durumlarda günde iki veya üç fincan Kırlangıç Otu çayını (kaynatmadan, kaynar suyla haşlayarak) yudum yudum içmek gerekir.

Haricen habis deri hastalıklarında, nasır, siğil ve egzamalarda kullanılır. Bu sıvı katarakt ve kornea lekelerini de tedricen iyileştirir. Hatta göz kılcal damar kanamalarına da iyi gelir. Bir Kırlangıç Otu yaprağı yıkanarak iki parmak arasında ezilmek suretiyle suyu elde edilir. Bu sıvı, göz kapatılarak göz kapağı kenarlarına elle sürülür. Gözün içine değmese de, göz kapağı onu göz ile kaynaştırır. Bu yöntem, görme bozukluklarını, aşırı göz yorgunluklarını ve kataraktı düzeltir.

Kırlangıç otunun diğer faydaları;
Spazm çözücüdür.
Sindirimi kolaylaştırır.
Öksürük şikayetlerini azaltır.
İdrar ve balgam söktürücüdür.
İshal, melankoli, korkuya karşı kullanılır.
Yatıştırıcı ve uyuşturucu etkilere sahiptir.
Sütü siğil ve nasırların tedavisinde kullanılır.
Özellikle sütü cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.

KIRLANGIÇ OTUNUN KULLANIM ŞEKİLLERİ

Çay hazırlamak: Yarım tatlı kaşığı bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır. 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Aksi belirtilmedikçe günde 1-2 bardak çay yeterlidir. Kullanım süresi 2 haftadır

Taze Su: Yaprak, sap ve çiçekleri yıkanıp, nemli iken mikser ile suyu sıkılıp alınır.

Tentür : Kırlangıçotunun sadece kökü tentür yapımında kullanılır. Sökülen köklerinden 100 gr yıkanıp temizlendikten sonra ince ince kıyılarak bir şişeye doldurulur ve üzerine 500 ml %70′lik Etanol ilave edilir. Şişe iki günde bir çalkalanır, 6-8 hafta sonra süzülerek Tentür hazırlanır ve hazırlandıktan sonra güneş ışınlarından uzakta muhafaza etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder