9 Temmuz 2013 Salı
Tepsi Böreği (Kolay Tarif)
Malzemeler:
3 yufka
2 yumurta (isteğe bağlı 1 yumurtada olabilir)
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı yağ
200 gr kıyma
1 soğan
Yapılışı:
soğan ve kıymayın su ile kavurun yufkaları ortadan ikiye kesin, üst üste koyun. yumurta yağ ve sütü karıştırın bir kapta ve yufkanın üzerine sürün. yufkanın ortası olan yerden uca doğru gelecek sekilde sarılacaktır bu yüzden malzemeyi çok fazla olmayacak şekilde koyup yanlardan kapatıp geniş olarak sarın ve tepsiye yuvarlayarak yerleştirin. tüm yufkalar bitince kalan malzemeyi üzerine döküp fırına verin.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Afiyet olsun, eline sağlık
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSileline sağlık dilek,çıtır çıtır mis gibi kıymasız patates ve peynirlisini de severim
YanıtlaSil